מעט רקע בעניין תביעה להוצאת צו ירושה ועל הגשה בעדיפות גבוהה לצו ירושה, על קבלת העתק צו ירושה, הגשת התנגדות ומחיר תצהיר לצו ירושה. הכול במאמר הבא:
תביעה להוצאת צו ירושה – בעניין התוכנית להפחתת הנטל הרגולטורי
כשבאים לדון על צו ירושה צריכים לדעת מהם הפעולות והסמכויות של הרשם לענייני ירושה, וכן לקחת בחשבון את האינטרס הציבורי וכן מהו מעמדה של ידועה בציבור המעוגן בסעיף 55 לחוק הירושה. כמו כן אם אנו רוצים לדון בתביעה להוצאת צו ירושה עלינו לחקור גם את המצב בחו"ל, וכן על הגשת בקשה לצו ירושה ועל נתונים סטטיסטיים בעניין ועוד. נדבר על החלטת הממשלה ב-2014 להפחתת הנטל הרגולטורי בכל משרדי הממשלה מה שמשפיע גם על צו ירושה ולענייני הרשם לענייני ירושה שהוא תחת משרד המשפטים. לפני כן נתחיל בהצגת הדברים כפשוטם, מהי בכלל הפעילות ומהם תפקידיו של הרשם לענייני ירושה.
הגשת תביעה לצו ירושה
רשם הירושה פועל החל משנת 1998 תחת אגף האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לאחר תיקון מספר 9 לחוק הירושה התשכ"ה-1965. מאז כל הגשת תביעה לצו ירושה הופנה לרשם מלבד צווים המוגשים לבתי דין דתיים. תיקון זה לחוק שעיקרו הגשת תביעה לצו ירושה מטרתו הייתה להקל מהעומס על בתי המשפט המחוזיים וכן לשפר את השירות לאזרח בעניין זה.
לאור הדברים האינטרס העיקרי של הרשם בעת הגשת תביעה לצו ירושה היא לשמור על רצון המנוח. מה שמתאפשר בשני אופנים עיקריים:
1. על ידי הגשת צו קיום צוואה, כאשר המנוח השאיר אחריו צוואה.
2. צו ירושה, כאשר המנוח לא השאיר צוואה ואז מחולקת הירושה לפי דיני היורשים המעוגנים בחוק, לפרטי החוק קראו מהו סדר היורשים על פי חוק כשאין צוואה.
קבלת העתק צו ירושה והתנגדות
החוק מאפשר להגיש התנגדות לצו ירושה, ובמקרה זה התיק עובר מהרשם לענייני ירושה לבית המשפט לענייני משפחה. במסגרת זו מי שחש נפגע או מודר מירושה שלא כדין יכול לבקש קבלת העתק צו ירושה לעבור על תוכנה ולהגיש התנגדות. לקבלת העתק צו ירושה צריך להגיש טופס בקשה ובו צריך המבקש לפרט בכמה העתקים הוא מעונין (אפשר להוציא מספר העתקים), כמובן את שם המנוח ומספר תיק רשום. את הבקשה לקבלת העתק צו ירושה צריכים להגיש במחוז בו הונפק צו הירושה המקורי. (ישנם 4 מחוזות: מחוז תל אביב, מחוז חיפה, מחוז ירושלים ומחוז באר שבע). כמו כן, מי שאינו מעונין לקבל את הירושה יכול להגיש טופס הסתלקות יורש מזכותו בעזבון.
מהו מחיר תצהיר לצו ירושה
מחיר תצהיר לצו ירושה לקבלת העתק הוא שקלים בודדים (כ-4 ₪ עבור כל העתק) המשולמים בשירות התשלומים הממשלתי. אם לא מוגשת התנגדות בכל מחיר תצהיר לצו ירושה מוגש לרשם הירושות. בתצהיר חותם המגיש כי ידוע לו שאם יתגלה שאינו דובר אמת הוא צפוי לעונשים הקבועים בחוק. מגיש התצהיר צריך לרשום את כתובתו ותאריך פטירתו של המנוח וכן אם הכיר אישית את המנוח. כמו כן עליו למנות בתצהיר את שאר היורשים שהמנוח השאיר אחריו, אם ישנם. ומה שחשוב הוא להצהיר שהמנוח לא השאיר צוואה בחייו. על התצהיר חותם גם עורך דין לענייני ירושה מטעמו. אנו ערוכים לייעץ לכם בכל ענייני הירושות והצוואות או על התנגדות באופן מקצועי ואנושי. צרו אתנו קשר בטל' או דרך האתר!