עורך דין צוואות וירושות יניב אור
עו"ד יניב אור - סגן יו"ר ועדת ירושה בלשכת עורכי הדין

סכסוכי ירושה

סכסוכי ירושה מובילים לא אחת, משפחות לפירוק ממשי של המשפחה ומה שהיה עד לא מכבר כאידיליה משפחתית הופך באחת לשדה קרב של כעס ואמוציות – ובמצבים מעין אלו נוטים רובנו לעשות טעיות (להציע פשרות, להסכים על דברים, לשכנע עדים) עליהן משלמים מחיר כבד בשלבים מתקדמים יותר של ההליכים המשפטיים.

אל תיפלו בפח הזה – במקום זאת, דאגו להיות מיוצגים על ידי עורך דין מומחה בדיני ירושה שיוביל אתכם בזהירות דרך התהליך המורכב והרגשי הזה. הוא יוכל להבטיח שזכויותיכם מוגנות ושאתם מקבלים את מה שמגיע לכם באופן הוגן ומאוזן.

סכסוך ירושה בין אחים

סכסוך ירושה בין אחים הם תופעה נפוצה ובעייתית. הסיבות לכך מגוונות, אך ניתן לזהות מספר גורמים עיקריים. ראשית, הנושא של חלוקת הרכוש והכספים יכול לעורר קנאה ותחרות בין האחים, גם אם לא מדובר בסכומים גדולים. שנית, חוסר תקשורת בין האחים והעדר הסכמות מראש יכולים להוביל למחלוקות. לבסוף, רגשות של אי-צדק או העדפה של אחד האחים בצוואת ההורים על פני האחרים מחריפים את הסכסוך.

מהם האינטרסים המנוגדים שיכולים להוביל לסכסוכי ירושה בין אחים על עזבון?

כאשר הורים פוסקים את עזבונם, הדבר יכול לעורר מתחים בין האחים. אינטרסים מנוגדים כמו צרכים כלכליים שונים, תחושות של עוול או אי-צדק, וקנאה בין האחים, יכולים להוביל למחלוקות ולסכסוכי ירושה בין אחים.

למשל, אח אחד עשוי להיות בעל מצב כלכלי טוב יותר ולרצות בחלק קטן יותר מהעזבון, בעוד שאחיו זקוק לסיוע כלכלי ומצפה לחלק גדול יותר. או שאח אחד מרגיש שהוא השקיע יותר בהורים והיה להם יותר נאמן, ולכן צריך להיות זכאי לחלק גדול יותר.

מצבים כאלה יכולים להוביל למתחים, אי-הבנות ואפילו לסכסוכים משפטיים. לכן חשוב שההורים יקבלו החלטות ברורות ושקופות לגבי חלוקת העזבון, כדי למנוע מצבים מעין אלה ככל האפשר.

סכסוכי ירושה
סכסוכי ירושה

סכסוכי ירושה בין ידועים בציבור

סכסוכי ירושה בין ידועים בציבור הם נושא מורכב ורגיש בחוק הישראלי. בניגוד לזוגות נשואים, ידועים בציבור אינם נהנים מאותן זכויות אוטומטיות בכל הנוגע לירושה. עם זאת, החוק מכיר בזכויותיהם במקרים מסוימים.

כאשר אחד מבני הזוג הידועים בציבור נפטר ללא צוואה, בן הזוג הנותר עשוי להיות זכאי לחלק מהעיזבון, בדומה לבן זוג נשוי. זאת, בתנאי שהם חיו יחד כמשפחה במשק בית משותף.

חשוב לציין כי במקרים של מחלוקת, על בן הזוג הנותר להוכיח את מעמדו כידוע בציבור. זה עלול להוביל לסכסוכים משפטיים מורכבים, במיוחד אם יש יורשים אחרים המתנגדים לתביעה.

כדי למנוע סכסוכים עתידיים, מומלץ לידועים בציבור להסדיר את ענייני הירושה מראש. זה יכול להיעשות באמצעות כתיבת צוואה, חתימה על הסכם ממון, או שימוש בכלים משפטיים אחרים המכירים בזכויות בן הזוג.

לסיכום, למרות שהחוק הישראלי מכיר בזכויות של ידועים בציבור בענייני ירושה, הנושא עדיין מורכב ועלול להוביל לסכסוכים. ייעוץ משפטי מקצועי יכול לסייע בהבנת הזכויות והחובות ובמניעת מחלוקות עתידיות.

חוק הירושה וחלוקת העזבון

על פי חוק הירושה  העזבון מתחלק בין היורשים על פי סדר קרבת הקשר המשפחתי. ראשית, הרכוש עובר לבן/בת הזוג, ולאחר מכן לילדים. במקרה שאין ילדים, הירושה עוברת להורים, ובהיעדרם – לאחים ואחיות.

על פי חוק הירושה העזבון מתחלק באופן שווה בין היורשים, אלא אם כן הצוואה קובעת אחרת. יש חשיבות רבה להכיר את החוקים והזכויות בנושא זה, על מנת להבטיח חלוקה הוגנת ולמנוע סכסוכים משפחתיים. בסופו של דבר, חלוקת הירושה צריכה להיעשות בדרך הנכונה והמוסרית, לטובת כל המעורבים.

ירושה על פי דין דירת מגורים

לדוגמא ירושה על פי דין בדירת מגורים כאשר בן זוג אחד הולך לעולמו, יחולק עזבונו של בן הזוג מחצית לבן/בת הזוג הנותר/ת והמחצית השנייה לילדיהם המשותפים של בני הזוג בחלקים שווים. נרחיב את הדוגמא ונניח שלבני הזוג 3 ילדים. במקרה כזה יקבל בן/בת הזוג 1/2 מהעזבון וכל חד מהילדים יקבל 1/6 מהעזבון.

שימו לב לעובדה שהחלק השלם של העזבון במקרה של פטירת בן זוג הוא בעצם חצי. כך שהחלק של כל ילד הוא אמנם 1/6 (שישית) מעזבונו של בן/בת הזוג אך ביחס לכלל הרכוש הן של בן הזוג שהלך לעולמו ובן הזוג הנותר מדובר ב 1/12.

מהם החששות המתלווים לסכסוכי ירושה

בסכסוך ירושה לרוב מדובר בצוואה של אדם שאינו בן החיים ומכאן הקושי להתחקות אחר כוונתו ורצונו האמתי, כך שמלבד הצוואה הכתובה אין בנו את היכולת להעיד את המנוח ולסתור או לאשש את אמור בצוואה בו מופיעה חתימתו.

בסכסוך ירושה רבים מאתנו נוטים שלא ללכת לבית המשפט ללא ייצוג משפטי אך החשש שהמסר של המתנגד לצוואה או הזוכה בצוואה לא יוכל לבוא לידי ביטוי באמצעות גורם שלישי – הינו חשש מוצדק.

כמו גם שסכסוכי ירושה מצריכים ידע מעמיק וספציפי בחוק הירושה ובוא נודה על האמת לא כל עורך דין שעוסק במקצוע ובעל משרד יש לו את הידע הדרוש לכך.

עורך דין סכסוכי ירושה

עורך דין צוואות וירושות יניב אור – עורך דין סכסוכי ירושה הינו מומחה בתחום דיני צוואות וירושות, ורואה בייצוג צדדים בסכסוכי ירושה כדרך חיים מקצועית. ניסיונו הרב בתחום, הידע המקיף והמומחיות שלו, מאפשרים לו לייצג את לקוחותיו בצורה מקצועית ומשכנעת. עורך הדין יניב אור מבין את המורכבות והרגישות הכרוכה בסכסוכי ירושה, ופועל בנחישות על מנת להגן על זכויות לקוחותיו ולהביא להסדר הוגן ומוסכם על כל הצדדים.

משרדנו מבין את הקשיים והמורכבות שמלווים את סכסוכי המשפחה סביב הצוואה. מחזיק בידע המשפטי הנדרש, אך מעבר לכך, בעל הניסיון והיכולת להכיל את המצב הרגשי המורכב של הלקוחות ולספק להם את הכלים המעשיים להתמודדות עם הצד השני.

החל מהשלב הראשוני של פרוץ הסכסוך, אנו מסוגלים להרגיע את הלקוח ולהוביל אותו בצורה אפקטיבית לפתרון הסכסוך. אנו מאמינים כי שילוב של מומחיות משפטית וניסיון חיים הוא המפתח להצלחה בטיפול בסכסוכי ירושה מורכבים.

משרדינו נוהג לשמוע את הלקוח בקשב רב ובאריכות, אך זוהי ההתחלה בלבד של הטיפול המשפטי. בניסיון להתחקות אחר כוונתו של המוריש משרדינו 'יורד' לשטח לשמוע ולגבות עדויות מאנשים, חברים ומשפחה שהכירו את המנוח ומשפחתו מקרוב ואשר יכולים לשפוך ולתת תמונה פחות רגשית על הנסיבות שהמצווה ערך/ערכה את הצוואה. אנו נחושים להבין לעומק את הרקע והנסיבות שהובילו להכנת הצוואה, על מנת להבטיח כי רצונו האחרון של המוריש יקוים במלואו ובאופן הוגן.

משרדנו מחזיק בהבנה מעמיקה של חוקי הירושה והפסיקה הרלוונטית, מה שמאפשר לנו לבנות עבורך אסטרטגיה משפטית מנצחת בכל סיטואציה ובכל מצב. אנו מתמחים בחוק הירושה שנחקק ב-1965 וכן בחוק הירושה החדש, כך שידע זה מאפשר לנו להתמודד בהצלחה עם כל המצבים המגיעים לבתי המשפט. עם הבנה יסודית של החוק והפסיקה, אנו יכולים להבטיח את הטיפול המקצועי והיעיל ביותר עבורך.

לא צריך להיבהל אם מתחילים נגדך הליכים משפטיים בעקבות צוואה. זה מצב שאנשים רבים חווים, אך אין להתייאש. משרדנו בעל ניסיון רב בטיפול במקרים מסוג זה. עו"ד יניב אור יודע כיצד להעביר את המסר לשופט ולסובבים בצורה משכנעת. בזכות המיומנות שלו, עו"ד ונוטריון יניב אור מצליח להשיב את כבודו של הלקוח והמנוח/ה גם יחד. אל תוותר על זכויותיך – פנה למשרדינו והשאר רגוע עו"ד יניב אור כאן כדי להילחם למענך.

מעוניינים בשירות מקצועי בעל מומחיות? השאירו פרטים

תמונה של עו"ד צוואות וירושות יניב אור
עו"ד צוואות וירושות יניב אור

עו"ד בעל מומחיות ייחודית בעריכת צוואות, סכסוכי ירושה וליטיגציה משפטית.
מכהן כסגן יו"ר ועדת ירושה בלשכת עורכי הדין.

משרדנו מעניק שירות באיכות הגבוהה ביותר בתחום של דיני ירושה וצוואות ומייצג בסכסוכי ירושה בכל הארץ. מומחיות מובילה בחוק הירושה, ניסיון משמעותי בליטיגציה משפטית וליווי משפטי מקיף בשכר טרחה הוגן.

לקבלת הצעה לייעוץ או לייצוג משפטי ניתן ליצור קשר  עם משרדינו:

משרד עו"ד ונוטריון יניב אור

כתובת: רח' נחל שניר 15 יבנה

טל': 077-7299995

yorteam101@gmail.com

מאמרים קשורים:

ביטול צו קיום צוואה

צו ירושה או צו קיום צוואה הינם בבחינת פסק דין מחייב. ביטול צו קיום צוואה הינו הליך חריג המתאפשר רק

סכסוכי ירושה בנחלות

סכסוכי ירושה בנחלות משפחות רבות נקלעות למאבקים פנימיים מורכבים ואף קשים סביב ירושה, בעיקר במושבים כאשר מדובר במשק או נחלה,

התנגדות לצוואה: נטל ההוכחה

כשמדברים על התנגדות לצוואה, ישר מן הסתם עולים בראשכם סכסוכים משפחתיים אישיים שלכם מן העבר, או כאלה שראיתם בסרטים. ואכן,

התנגדות לצו ירושה

אם משפחתכם מתעסקת כעת בסיטואציה של ויכוחים על ירושה או על קיום צוואה, מן הסתם נתקלתם במונח התנגדות לצו ירושה.

עילות התנגדות לצוואה

פעמים רבות ישנם יורשים שרוצים להעלות כל מיני התנגדויות לצוואה, אם זה כי היא לא בדיוק כפי שהם ציפו, ואם

סכסוכי ירושה בין אחים

כולנו מכירים סיפורים של ירושות וצוואות שגרמו לסכסוכים שונים. לעיתים אף סכסוכי ירושה בין אחים. מדוע מתרחש סכסוך ירושה בין

עורך דין סכסוכי ירושה

עורך דין סכסוכי ירושה מתמחה במקרים הקשורים לחלוקת נכסים ורכוש לאחר פטירת מצווה, בן משפחה או שותף ומעניק שירותים משפטיים

הגנה על צוואה

צוואה, היא מסמך שנכתב על ידי אדם טרם מותו, בה הוא מורה על הדרך בה יחולק רכושו לאחר מותו. לא

עורך דין צוואות וירושות יניב אור

עו"ד ונוטריון יניב אור

מכהן כסגן יו"ר ועדת ירושה בלשכת עורכי הדין. מעל 20 שנות נסיון. מומחיות ייחודית ומובילה בתחום דיני ירושה, צוואות וניהול סכסוכי ירושה. מומחה בעל נסיון עתיר בהופעה וייצוג בבתי משפט לרבות פלילי על רקע נסיונו ועברו כתובע משטרתי במשטרת ישראל.

מחפשים עו"ד נוטריון? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק

מחפשים משרד עורכי דין נוטריון?

לקבלת ייעוץ ראשני חינם השאירו פרטים