תופעת הידועים בציבור הינה תופעה שכיחה כיום במסגרת חיי משפחה של בני זוג. לא מעט זוגות בוחרים כיום לנהל משק בית משותף מבלי להיכנס בברית הנישואיi וזאת מתוך בחירה או כאשר הם מגיעים לפרק ב' של חייהם
לצד התופעה השכיחה ישנו לא מעט חשש לזוגות הנחשבים לידועים בציבור והנובעים מהעובדה: שמערכת היחסים של ידועים בציבור אינה מוגדרת במסמך רשמי של מדינת ישראל, החשש שלא יכירו בזכויותיהם ביום שלאחר לכתו של בן/בת הזוג והחשש שהשקעה משותפת יכולה לרדת לטמיון.
מבחינת דיני הירושה החוק מעניק הגנה לידועים בציבור – לפי סעיף 55 לחוק הירושה: ידוע/ה בציבור יוכל/תוכל לרשת את בן/בת זוגו/ה, לאחר הפטירה, באופן זהה לחוקי הירושה של בני זוג נשואים . כל זאת, בתנאי כי בני הזוג חיו במסגרת חיי משפחה ובמשק בית שהינו משותף. כמו כן, על שני בני הזוג גם המנוח וגם הידועה בציבור שנשארה בחיים לא להיות נשואים לאדם אחר, והכול בכפוף לכך שאין הוראה אחרת בצוואה שהשאיר המנוח.
לצד התופעה המקובלת של ידועים בציבור וההגנה שהחוק מעניק להם יוצר הדבר מורכבות ותסבוכות משפטיות למשל בין הטוענים לירושה כמו ילדים של המנוח/ה לבין הידועה בציבור, עניין שמגיע בנקל להתדיינות משפטית שכן לידוע/ה בציבור ישנם קשיים אובייקטיבים לאחר לכתו של בן הזוג להוכיח את זוגיותו.
משרד עורך דין ונוטריון מומחה בייצוג ידועים בציבור, החל משלב היכרותם היציבה בו משרדינו מכין תצהיר המשמש כראיה חיצונית לזוגיותם והכרתם כידועים בציבור, עריכת צוואה או הסכם ממון הנועד להפריד ו/או לשלב באופן חלקי את רכושם המשותף ועד להתדיינות משפטית בסכסוכי ירושה של ידועים בציבור הנאבקים על זכויותיהם המיוחדות.