החוק קובע מה יקבל אצל הרשם לענייני ירושה סטטוס בגבוהה כדי שיוכל לזרז מצב תיק רשם הירושות, כמו כן כמה עולה סטטוס בגבוהה לצו קיום ירושה. הכול במאמר שלפניכם.
היכן נקבעו אגרות אצל הרשם לענייני ירושה
כאשר פונים אל הרשם לענייני ירושה ישנם אגרות שצריכים לשלם. אגרות הרשם לענייני ירושה הן בהתאם לכל החוקים המסמיכים אותו בענייני ירושה וצוואות.
תקנות הרשם לענייני ירושה (אגרות הרשם לענייני ירושה (התשנ"ח-1998)) קובעות במפורש את תעריף האגרה עבור הגשת בקשה בגבוהה לצו ירושה. כמו כן הוא פועל בהתאם לתקנות הירושה התשנ"ח המפרטות את הפרוצדורה הנדרשת להנפקת צו ירושה וכן צו קיום צוואה ומינוי מנהל עיזבונות. החוק המרכזי בעניין הזה הוא חוק הירושה התשכ"ה-1965 הקובע את המהות של חוק הירושה וכן את סמכויות הרשם, באותו חוק נקבעו גם כללים לגבי חלוקת הירושה למי שנפטר לפני 1965.
מה מקבל אצל הרשם לענייני ירושה סטטוס בגבוהה
בהתאם לחוק הנ"ל הטיפול בענייני צוואות וירושות בישראל הוא תחת הרשם לענייני ירושה סטטוס בגבוהה האפוטרופוס הכללי שתחת משרד המשפטים. לפי החוק הרשם לענייני ירושה סטטוס בגבוהה צריך לדאוג לכך שלאחר מותו של אדם יעברו נכסיו וכל מה שהוריש לידי היורשים. אך גם הרשם לענייני ירושה סטטוס בגבוהה אינו יכול לחלק את הירושה באופן שרירותי, הוא חייב להוציא צו ירושה המצהיר על זהות היורשים ועל חלקו של כל אחד מהם בירושה. אך כל זאת בתנאי שהמנוח לא הותיר צוואה בחייו. במידה והמנוח הותיר צוואה וירושה צריך הרשם להנפיק צו קיום צוואה.
מצב תיק רשם הירושות – מי האחראים?
על ביצוע החוק אחראי משרד המשפטים והממונה הארצי לענייני ירושה הוא שהאפוטרופוס הכללי. אולם באופן פרטני על מצב תיק רשם הירושות של כל מחוז הוא זה שאחראי על כך. רשם הירושות הוא גם סגנו של האפוטרופוס הכללי. בהגדרה מצב תיק רשם הירושות הכוונה היא גם לצו לקיום צוואה, שגם על זה אחראי הרשם. כמו כן הרשם מוסמך לאשר עשיית צוואה בפניו ולקבל צוואה להפקדה של מי שמעונין בכך, כדי שיורשיו לא יזדקקו אחר פטירתו בקבלת מצב תיק רשם הירושות או במילים פשוטות יותר – שלא יזדקקו להמתין עד לקבלת צו ירושה, וכן רשאי הוא לקבוע מהו מעמדה של ידועה בציבור המעוגן בסעיף 55 לחוק הירושה.
כמה עולה סטטוס בגבוהה לצו קיום ירושה?
כאמור, לשכות הרשם הם יחידות באגף האפוטרופוס הכללי שפועל תחת סמכות משרד המשפטים, הם אשר יכולים לקבוע כמה עולה סטטוס בגבוהה לצו קיום ירושה בהתאם לתקנות הירושה התשנ"ח-1998 המוזכר לעיל. בכל לשכה יש את הרשם, מנהל/ת הלשכה ועובדי הלשכה. במשרדו של האפוטרופוס הכללי עובדים גם באי כוח של היועץ המשפטי לממשלה הצריכים להביע עמדתם באשר לכל בקשה וכן כמה עולה סטטוס בגבוהה לצו קיום ירושה. אבל לא רק הם, גם בית דין דתי מוסמך להנפיק צו ירושה וכן צו לקיום צוואה, כמו כן ניתן לעשות צוואה בפני בית דין דתי. בפנייה לבית הדין הדתי הם קובעים כמה עולה סטטוס בגבוהה לצו קיום ירושה. חשוב לציין שגם בית הדין פועל על פי החוק הקובע מהו סדר היורשים על פי חוק כשאין צוואה.