הגשת התנגדות לצוואה – איך ומתי ניתן לעשות זאת?
אחת הסיבות המרכזיות שפונים אל משרדנו הינה על מנת לברר כיצד ניתן להגיש התנגדות לצוואה בשל סיבות שונות. אנשים רבים שומעים לראשונה את פירוט הצוואה לאחר מותו של המוריש, ומופתעים לגלות צוואה אשר אינה תואמת לדעתם את רצונו העדכני של המנוח.
בהתאם לכך ועל מנת לתת מענה לקהל לקוחותינו, במאמר זה אנו נפרט ונרחיב אודות האפשרות להגשת התנגדות לצוואה. תחילה נתאר את ההליך של הגשת ההתנגדות לצוואה, כיצד ומתי ניתן לעשות זאת.
בחלקו השני של המאמר נפרט מהן העילות אשר בגינן ניתן להתנגד להוצאת צו לקיום צוואה או לביטול צו קיים ומה ההבדלים ביניהם. בחלקו האחרון של המאמר נפרט אודות אופן ניהול ההליך בבית המשפט לאחר הגשת ההתנגדות וייחודיות ההליך.
כיצד מגישים התנגדות לצוואה?
על מנת להגיש התנגדות לצוואה ראשית צריך לחכות לפרסום צו לקיום הצוואה בעיתונות, מרגע שזו פורסמה ועד חלוף 14 ימים יש להגיש את ההתנגדות לרשם בית המשפט לענייני צוואות.
לשם הגשת ההתנגדות לצוואה נדרש לשלם אגרה בסך 972 ₪ לבית המשפט, את האגרה ניתן לשלם באופן מקוון, בבנק הדואר ובמכונות אוטומטיות הממוקמות סמוך למשרדי הרשם לענייני ירושה.
בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי וסעיף 19(א) לתקנות הירושה משנת 1998, ההתנגדות לצוואה אשר מוגשת לרשם הירושות חייבת לכלול את הפרטים הבאים:
-
שם ומספר תעודת זהות של מגיש ההתנגדות, של המנוח אשר כתב את הצוואה לה המגיש מתנגד וכן של כלל היורשים המופיעים בצוואה.
-
נימוקי ההתנגדות ומסמכים המגבים את הטענות המועלות במסגרת אותם נימוקים ככל שישנם.
-
תצהיר מאומת בפני עורך דין אשר בו נאמר כי כל העובדות אשר צוינו בהתנגדות הינן אמת.
-
קבלה המעידה על תשלום אגרת בית המשפט.
-
במידה ומתנגד הצוואה מיוצג על ידי עורך דין עליו להגיש גם ייפוי כח